Schateiland

 

‘Pfff, wat is er toch met jou?’

‘Kom op, die hond doet echt niks. Doe niet zo flauw.’

‘Waarom moet ik naar de juf komen?’

‘Zet ‘m op, je kan het heus wel!’


Je merkt het al een tijdje. Je hebt het gevoel dat je kind niet lekker in zijn vel zit. Je hoopte dat de vakantie zou helpen om tot rust te komen. Je zou zo graag willen weten wat er aan de hand is. Maar ondertussen denk je ook ‘Het is vast maar een fase. Het gaat vanzelf over.’

 

Als je nu heel eerlijk naar jezelf bent. Stel dat jij even niet lekker in je vel zou zitten. Wat zou jij dan willen? Dat ze je met rust laten, want het gaat vanzelf over?! Gaat het vanzelf over?! En hoelang duurt dat dan?

 

Iedereen heeft deze momenten in zijn of haar leven. Het loopt even niet zoals je graag zou willen. Het lijkt wel of alles mislukt. Tot je op een dag er alles uitgooit wat je dwars zit. Dat lucht op.

 

Kinderen zijn nét mensen, ook zij hebben deze momenten. Wat zij alleen nog niet hebben, zijn de juiste woorden om te vertellen wat hen dwars zit. Kinderen hebben daar hun eigen manier voor en dat is gedrag. Kinderen laten met hun veranderende gedrag zien dat er iets is. De vraag aan jou als opvoeder is: ‘Ontrafel mijn gedrag en ontdek wat er aan de hand is.’ Die puzzel is geen gemakkelijke. Daar wil ik jullie graag bij helpen door met je kind op reis te gaan naar hun droomeiland.

 

Op avontuur

Samen met je kind ga ik anderhalf uur aan de slag om het eiland van hun dromen te maken. Dit eiland is een vertaling naar de binnenwereld van het kind. We bouwen een hut met alle gadgets die je kind maar wil. Een playstation, een snoepmuur. een overdekt skatepark of alles bij elkaar, op dit eiland kan het allemaal. 

We gaan op zoek naar schatten en verstoppen deze natuurlijk ergens op een goede plek op het eiland. In de verte zien we een eiland waar we niet naartoe willen of stiekem toch wel?! ‘Het is ‘het eiland der verleiding’. We varen er even op af om beter te kunnen zien wat er op dat eiland te doen is. We kunnen een voet aan wal zetten, maar we kunnen ook snel terugvaren naar het droomeiland.

 

Op deze speelse manier ga ik op onderzoek naar wat jouw kind onbewust bezig houdt. Wat zijn de wensen van je kind? Welke talenten ontdekt het kind bij zichzelf? Waar is je kind trots op? Maar ook waar is je kind onzeker over? Heeft je kind negatieve herinneringen? Zijn er angsten? 

 

Als we helemaal klaar zijn met het bouwen van het droomeiland, worden jullie als ouders uitgenodigd voor een rondleiding over het droomeiland. Jullie kind zal jullie als echte gids rondleiden over het eiland. 

 

Na afloop

De reis naar het droomeiland is erg intensief. De kinderen gaan vaak moe naar huis en willen even niets met je delen. Je twijfelt of je wel de juiste keuze hebt gemaakt om te gaan ‘graven’. Je hebt nu nog niet de antwoorden op de vragen die je had.

Je kunt dit vergelijken met een echte vakantie. Na de reis ben je helemaal kapot, moe en wil je even helemaal niks. Na een tijdje krijg je vanzelf zin om aan je vrienden en familie te vertellen hoe de reis is geweest. Gun je kind deze tijd ook. Wacht even geduldig af. Er komt een moment dat je kind zal delen wat het beleefd heeft.

 

Na een week mail ik jullie een reisverslag. Dit is een verslag voor jullie als ouders waarin je kunt lezen wat we beleefd hebben. Wellicht vind je hier de antwoorden op je vragen. Of poppen er nieuwe vragen op. Deze vragen neem je mee naar het evaluatiegesprek. Bij dit gesprek is je kind in principe niet aanwezig. 

 

En nog even praktisch…

Wie: Voor kinderen vanaf 6 jaar

Wat: Een intakegesprek met ouders (+/- 30 min), de reis naar het droomeiland (+/- 90 min) en een evaluatiegesprek (+/- 60 min)

Waar: Bij mij aan de keukentafel* 

Wanneer: Op afspraak

Kosten: € 195,- incl BTW

*Het intakegesprek en het evaluatiegesprek kunnen evt ook telefonisch of online.

 

Denk je nu ‘Dit is wat ik zoek’ of twijfel je nog. Neem dan gerust vrijblijvend contact op. Ik denk graag met jullie mee.

 

Avontuurlijke groetjes,
Emerentia Muskens